­

responsive bladerbare pdf

adobe pdf logo

De kwaliteit van een bladerbare publicatie hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van het PDF-bestand. Hier komen enkele tips voor een optimaal resultaat:

Bronbestand
Het aangeleverde bestand dient in het formaat PDF1.6 of lager te zijn i.v.m. mogelijke problemen met transparantie bij hogere versies. De gebruikte afbeeldingen moeten een resolutie hebben van minimaal 150 ppi. Dit is om bij het vergroten de scherpte te behouden.

Samenstelling
Het bestand moet opgebouwd zijn als single-file/multi-page (Alle pagina's in één PDF-bestand). Het document dient een even aantal pagina's hebben.

Pagina instelling
Het PDF-bestand moet 'schoon' geleverd worden (zonder afloop en snijtekens)

Paginaformaat
Alle pagina's moeten dezelfde maat hebben. Een passende afmeting voor de weergave van uw document is A5 tot A3 (staand of liggend). Maar het is ook mogelijk om vierkante pagina's te presenteren.

Voor alle formaten geldt dat de leesbaarheid afhankelijk is van de vormgeving van het document. Gebruik bij voorkeur letters van minimaal 12 pixels.

Kleurinstelling
CMYK of RGB

Als u nog geen PDF-bestand heeft en niet weet hoe u dat moet doen, kunnen wij u daar ook bij helpen. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw professionele catalogus of brochure.

­