­

responsive bladerbare pdf

optimize for top rankings on google

Natuurlijk wilt u de wereld uw mooie nieuwe online bladerbare pdf laten zien. Hier volgen enige tips om te zorgen dat meer mensen uw online publicatie vinden. Het is geen volledig beeld maar slechts een greep uit de talloze mogelijkheden die er zijn om uw site, of bladerbare pdf in dit geval, te optimaliseren voor de zoekmachines. Als u over de besproken onderwerpen diepere informatie wilt, kunt u terecht op de site van Google.
Uiteraard kunt u betaald adverteren bij Google. Dit is de snelste manier om een top-ranking in Google te krijgen maar de vraag is of dit een goede oplossing voor de lange termijn is. Ook met een kleiner budget kunt u op de eerste pagina's in de zoekresultaten komen. Het vergt wel wat meer aandacht en geduld. 

 

Optimaliseren voor zoekmachines

De teksten in uw bladerbare pdf zijn zoekbaar. Dit geeft u de mogelijkheid om woorden te gebruiken waarop uw lezers gaan zoeken als ze informatie willen over een bepaald onderwerp. Het gebruik van de <meta name=”keywords” content=”trefwoord 1, trefwoord 2“> in de header van uw website is voor wat betreft Google achterhaald. Bing en Yahoo maken nog wel gebruik van deze metatag al telt het bij Yahoo mee als laagste factor. Aangezien Google 95% van de markt in Nederland heeft lijkt het zinvol om u hier op te concentreren. 
Het optimaliseren van van uw website of online bladerbare pdf is niet een kwestie van van een knopje omzetten of een trucje. Het belangrijkste waar Google op selecteert en beoordeelt is de inhoud. Deze moet uniek, relevant en van goede kwaliteit zijn.  Zorg bij het samenstellen van uw brochure dus allereerst dat de tekst hier aan voldoet.  

Delen via sociale media

Binnen het magazine is het mogelijk om 'volg ons' buttons te integreren van vrijwel alle sociale media zoals, Facebook, Google+, Twitter, Instagram, LinkedIn enzovoorts. Wees zelf ook actief op een van de sociale media. Probeer ze niet allemaal bij te houden maar kies er enkelen uit waar u zich prettig bij voelt. Het is effectiever om er een paar up to date te houden dan een heleboel maar half. Schrijf over de producten of inhoud van uw bladerbare pdf en voeg links toe die direct naar de juiste pagina van uw publicatie gaan.

Linkbuilding

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is zoveel mogelijk links verzamelen op andere websites naar uw website of bladerbare pdf. Maar pas op! Hierbij is het belangrijk dat uw links op kwalitatief goede websites staan met een hoge pagerank. Er zijn veel indianenbedrijven die tegen betaling een berg links aanbieden met de belofte dat u hoog zult komen in de Google pageranking. Maar zij kunnen het eigenlijk maar zelden waarmaken. Verkeerde linkbuilding kan zelfs desastreus zijn voor uw pageranking.
Google kijkt bij de links onder andere naar de kwaliteit van de pagina waar de link staat, of de inhoud en link relevant zijn, of het aantal links naar uw website niet te snel is gegroeid, of de link op een bestaande pagina uitkomt en dus geen error 404 laat zien, of het een betaalde link is enz.
Als uw website of bladerbare pdf goede inhoud bevat zoals teksten, afbeeldingen, producten en downloads zal er vanzelf een goed en natuurlijk linkprofiel ontstaan. 

De richtlijnen van Google

We hebben hier slechts heel summier beschreven wat u kunt doen om uw webstie of online bladerbare pdf beter door Google te laten vinden en beoordelen. Maar er zijn veel meer zaken die van belang zijn voor een goede pageranking. Op de website van Google kunt u meer informatie vinden over het optimaliseren van uw website of online bladerbare document.

­